Treschow-Fritzøe investerer i SystemPartner Norge AS

Treschow-Fritzøe AS (TF) har inngått avtale med eierne av Systempartner om overtagelse av opp mot 50% av aksjene i Systempartner Norge AS (SPN).

SPN er Nordens ledende leverandør av programvare og tjenester for privat og offentlig innfordring.

–  Dette er en spennende investering for oss, sier Michael Stang Treschow, eier og styreleder i Treschow-Fritzøe AS. Vi forsøker gjennom TF Invest å identifisere selskaper med attraktive forretningsmodeller og jeg er imponert over hva gründerne i SPN har skapt så langt. Vi gleder oss til å være med på selskapets videre ekspansjon og jobbe tett med ledelsen for å fortsette den gode trenden.

– Treschow-Fritzøe AS har en bedriftskultur med et verdisyn og en langsiktighet som passer godt sammen med det vi ønsker å stå for i SPN. Det har vært tilbud både fra nordiske og amerikanske private equity selskaper, men vi er godt fornøyd med at valget på Treschow-Fritzøe AS sikrer en videreføring av lokal forankring i eierstrukturen i SPN. Treschow-Fritzøe AS vil ha en aktiv rolle i videreutviklingen i den spennende vekstfasen vår virksomhet er inne i, sier Petter Tangen.

Om Systempartner Norge AS (SPN):

SPN forvalter og utvikler programvare for kredittadministrasjon og innfordring. Selskapet er ledende på dette i Norden og rundt 75 % av alle inkassoforetak i Norge benytter programvaren Predator. SPN er også foretrukket leverandør av programvare for innfordringsreskontro til stat og kommune i Norden. Flere enn 100 norske kommuner benytter programvaren Procasso til innfordring av kommunale krav. SPN har også flere store kunder utenfor Norden, og programvaren benyttes av rundt 300 kunder i 6 land.
Selskapet forvalter og utvikler programvaren fra hovedkontoret i Sandefjord, samt på Sri Lanka og i Polen.
Selskapet ble etablert i 1994 av tre gründere som fremdeles er aktive i selskapet, herunder selskapets administrerende direktør Petter Tangen.
SPN hadde i 2014 en omsetning på 68,8 millioner og et resultat før skatt på 29,4 millioner. Selskapet fortsetter å vokse også i 2015.

www.spn.no

Om Treschow-Fritzøe AS:

Treschow-Fritzøe er blant de eldste og mest tradisjonsrike bedrifter i Norge. Konsernet består i dag av selskaper innen en rekke områder: skogsdrift og naturressurser, eiendomsforvaltning og -utvikling, engros- og logistikkvirksomhet, byggevarehandel og steinvirksomhet.
TF Invest forvalter en portefølje av børsnoterte og private selskaper. Investeringsstrategien er verdi-orientert og fokuserer på etablerte selskaper med god lønnsomhet og attraktive muligheter for vekst.
Selskapet eies av Michael Stang Treschow, som er 7. generasjon eier i Treschow-familien.

www.fritzoe.no

 

Kontaktpersoner:

Treschow-Fritzøe AS
Arvid Gusland, konsernsjef
ag@fritzoe.no / +47 982 06 160

SystemPartner Norge AS
Petter Tangen, adm.dir.
tangen@spn.no / +47 909 67 766

Fritzøe Eiendom

Med historien i veggene fylles gamle industrieiendommer med ny og skapende virksomhet.

 

Les mer …

Fritzøe Skoger

Som en av Norges største skogeiendommer, er Fritzøe Skoger en viktig arena for næring, biologisk mangfold og rekreasjon.

 

Les mer …

Fritzøe Engros

En solid aktør i jevn vekst

 

Les mer …

Lundhs

Med larvikitt som Norges nasjonalstein, har Lundhs et eksklusivt produkt med hele verden som marked.

 

Les mer …

ceos

CEOS

CEOS AB har sitt hovedkontor i Forserum. Selskapet er i hovedsak rettet mot det svenske industrimarkedet.

 

Les mer …

ljungberg fritzoe

Ljungberg Fritzøe

Ljungberg Fritzøe leverer kostnadseffektive og skreddersydde logistikkløsninger med et sterkt fokus på den svenske byggematerialehandelens behov.

 

Les mer …

CONCENT

CONCENT leverer markedsledende programvare for inkassobransjen i Norden.

 

Les mer …

Bil i snø

AUTOXO

AUTOXO importerer og selger nyere biler innen segmentene sportsbiler og premium SUV, og leverer tilhørende verkstedtjenester, service og markedsaktiviteter av høy kvalitet.

 

Les mer …